Най-големият американски щат  Калифорния – в който живеят над 10%

...
Най-големият американски щат  Калифорния – в който живеят над 10%
Коментари Харесай

Най-големият американски щат забранява традиционните автомобили от 2035 г.

Най-големият американски щат  Калифорния – в който живеят над 10% от популацията на Съединени американски щати – разгласи, че възнамерява цялостна възбрана на продажбата на нови коли и камиони с мотори с вътрешно горене от 2035 година, съобщи Ройтерс. Това е сериозна стъпка по отношение на напъните ни да  понижим излъчванията, които провокират климатични промени, съобщи шефът на щата Гавин Нюсъм.

Това е най-драстичната стъпка до момента от страна на който и да е американски щат за ограничение използването на мотори с вътрешно горене.

Нюсъм, който е представител на Демократическата партия, разгласи, че след всеобщите горски пожари тази година той няма избор, с изключение на да предприеме фрапантни ограничения. Той подписа разпореждането за възбраната върху капака на нов електромобил Ford Mustang Mach-E.

Освен това щатът си слага цел да създава 80% по-малко въглеродни излъчвания през 2050 година спрямо равнището от 1990 година Освен това до 2045 година всички среднотоварни и тежкотоварни транспортни средства би трябвало да бъдат сменени с такива, които не отделят нездравословни излъчвания.

Според Нюсъм самодейността ще подтиква основаването на нови работни места и ще поддържа напъните на американските производители на коли. „ Няма по какъв начин американските производители да се конкурират на интернационалните пазари, в случай че не ги принудим да развиват оптимално своите нововъведения с сходни ограничения “, добави той.

Към момента електрическите автомобили имат дял от към 10% от всички нови коли в Калифорния, което е  най-високото равнище по отношение на останалите щати в страната. Продажбите на  елколи в Съединени американски щати са 2-3% от всички нови коли. 

В публично изказване представителят на Белия дом Джуд Диър обаче разяснява, че това решение е „ притеснително “, че то ще докара до спад на заетостта и ще усили разноските на семействата. „ Президентът Тръмп няма да поддържа сходно решение “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР